Elektrik Arıza Onarım

Elektrik Arıza Onarım Elektrik, günümüzde hayatımızı idame ettirmemiz için en önemli kaynakların başında gelmektedir.

Elektriklerin 1 saat bile kesilmesi hayatın ne kadar anlamsız olduğunu anlamamız için yeterli olmaktadır.

Ancak bazı durumlarda elektrik üreten cihazların hasar görmesi ya da bakıma alınması durumları söz konusu olmaktadır.

Bu sebeple planlı ya da plansız bir şekilde elektrik kesintileri yaşanabilmektedir.

 

Planlı elektrik kesintileri genelde elektrik sağlayıcı firmalar tarafından önceden haber verilmektediElektrik Arıza Onarımr.

Ancak önceden haber verilmiş olsa bile evlerimizde elektrik depolayabileceğimiz bir sistem bulunmadığı için bu haber verme işlemi sadece elektriksiz geçecek zamanlara önceden hazırlanmak ve işlerimizi ona göre yapmamıza olanak sağlamaktadır.

Ancak elektrik gücünden faydalanan işletmeler için elektrik onarımyapılacak zamanları önceden haber verme çok işe yaramakta ve işletmeler elektriksiz kalacakları zamanlarda tüketecekleri elektrik gücüne göre jeneratörlerini ayarlamaktadırlar.

Ancak plansız yapılan elektrik kesintilerine elektrik onarım ekipleri de hazırlıksız yakalanmaktadırlar.

Çünkü önceden planlanmayan bir kesinti %100 ihtimal ile arızadan kaynaklanmaktadır. Sorunun çözümü için ekipler hemen sorunun olduğu alana intikal edip çalışmaya başlarlar.

Ancak bazı durumlarda gerek elverişsiz hava koşulları, gerek ise arızanın büyüklüğüne göre elektrik hizmetinin verilmesi gecikebilir.

 

Elektrik Arıza Onarım

 

Böyle durumlarda 186 Elektrik arıza aranıp elektriğin ne zaman geleceği konusunda bilgi alınabilmektedir.

Elektrik arıza onarım herkesin yapabileceği bir iş olmamakla birlikte elektrik hafife alınacak bir kaynak değildir. Yapacağınız yanlış bir müdahale ya da yanlış bir bağlantı canınıza mal olabilmektedir.

Bu sebeple elektrik işlerinde yetkili değilseniz elektrik onarım işlerine müdahale etmemeniz ve bir ustaya danışmanız en doğru hareket olacaktır.

Elektrik Onarım Nedir? Nasıl Yapılır?

Elektrik onarım işleri genel anlamda yüksek gerilim hatları üzerinde ya da trafo adını verdiğimiz büyük sistemler üzerinde yapılmaktadır.

Yüksek gerilim hatları elektrik enerjisini çok yüksek voltajlar ile yerleşim merkezlerine iletmektedir. Yüksek gerilim hatlarının da zamanla eskime ve yıpranma durumları olabilmektedir.

Böyle durumlarda ana hattan yüksek gerilim hattına gelen elektrik kesilerek gerilim hattında kablolama yapılmakta ve bu süreç içerisinde yerleşim merkezlerinin bazı birimlerine elektrik verilememektedir.

Bazı durumlarda ise yüksek gerilim hatları havai hatlar olduklarından dolayı elverişsiz hava koşulları ile karşılaşıldığında hasar görme ihtimalleri yüksektir.

 

Elektrik Arıza Onarım

 

Çakabilecek bir şimşek ya da düşebilecek bir yıldırım yüksek gerilim hatlarına ve bağlı bulundukları transformatörlere zarar verebilir.

Böyle durumlarda elektrik kendiliğinden gider ve elektrik onarım ekipleri bu elektrik gitmesinin nerden olduğunu kesilen yerlerden görebilmektedirler.

Arızaya müdahale edebilmek için bazı durumlarda kısmi elektrik kesintileri yapılmakta ancak daha büyük arızalarda elektrik ana sistemden kesilmekte ve şehir merkezinin tamamına elektrik verilmemektedir.

Bu gibi durumlar sonrasında tekrar elektrik verildiğinde oluşabilecek yüksek voltaj durumlarından kurtulabilmek için evde kullandığımız cihazlarımızın fişlerini sökmek cihazlarımızı koruma adına uygun bir hareket olacaktır.

Hemen Ara